ДПС демонстративно връчиха шест папки с данни от антикорупционната търсачка Google

...
ДПС демонстративно връчиха шест папки с данни от антикорупционната търсачка Google
Коментари Харесай

Петков към ДПС: И вие стигнахте до извода, че няма как с този главен прокурор |

Движение за права и свободи демонстративно връчиха шест папки с " данни от антикорупционната търсачка Гугъл " по отношение на Иво Прокопиев на премиера Кирил Петков в Народното събрание през днешния ден.

На предишния парламентарен надзор зам.-председателят на Движението за права и свободи Йордан Цонев изиска от Кирил Петков да добави още едно име в сигнала си до главния прокурор Иван Гешев - това на издателя на " Дневник " Иво Прокопиев.  Днес той показа шест обемни папки с " така наречен " схеми " на Прокопиев.

„ Ето материалите, които сме събрали от антикорупционната търсачка Гугъл. Те касаят Иво Прокопиев, който е медиен монополист, а и енергиен олигарх – това ще стане тематика и по-нататък. Моля Ви да извършите обещанието си, господин Петков, т.е. всички под един критерий ", сподели Цонев. 

Кирил Петков му благодари за сигнала и съобщи, че всеки сигнал би трябвало и ще бъде разследван.

" Единственото, което се чудя, е за какво този сигнал не отива непосредствено в прокуратурата. Ако и вие нямате доверие на българската прокуратура, тука имаме един огромен проблем, който би трябвало да решим ", съобщи министър председателят. 

Йордан Цонев му отвърна, че Движение за права и свободи има вяра на прокуратурата, само че и на Министерски съвет. " По отношение на лицето Иво Прокопиев нямаме доверие на прокуратурата. Подозираме, че има обтегнат чадър над него от години. Подхождаме с доверие към Вас и сме уверени, че ще задвижите тези процедури както би трябвало ", съобщи той. 

Министър-председателят отговори, че дефиницията за работеща прокуратура съгласно него е да няма никой човек, който не може да бъде разследван.

" Ако има чадър над даден човек, значи че нямаме работеща прокуратура. Радвам се, че и вие стигнахте до извода, че няма по какъв начин да имаме работеща прокуратура с този основен прокурор. Явно почваме да се сплотяваме по-голяма група към това ", сподели Кирил Петков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР